Oletko Sinä tuleva Photonics Top Expert?

Hae mukaan koulutukseen!

Hyödynnä etätoteutuksen mahdollisuudet

Kasve toteuttaa koulutusosion täysin etäyhteyksin (Zoom-alustalla) ja englanninkielisenä. Työssäoppimisen etätoteutusmahdollisuudesta kerrotaan tehtävänkuvauksissa, myös koulutuksen yhteyshenkilöt antavat mielellään lisätietoa!

Photonics Top Expert -koulutus:

 • 80 päivää työssäoppimista
 • 8 koulutuspäivää
 • kehittämistehtävä
 • henkilökohtaista sparrausta

Uusi Photonics Top Expert -koulutus alkaa 2021!

Kasvava ja kansainvälistyvä fotoniikka-ala tarvitsee uusia osaajia. Yritykset etsivät jo soveltuvaa osaamista omaavia asiantuntijoita, jotka haluavat päivittää osaamistaan kohtaamaan fotoniikka-toimialan tarpeet. Oletko sinä tuleva Photonics Top Expert?

Photonics Top Expert koulutuss toteutetaan Kasve Oy:n ja Photonics Finlandin yhteistyönä. Hakuprosessi ja koulutettavien rekrytointi toteutetaan yhteistyössä TE-palvelujen ja ELY-keskuksen kanssa.

Koulutuksen tavoitteena on löytää asiantuntijaprofiilin ja korkeakoulututkinnon omaavia työnhakijoita ja kouluttaa heistä huippuosaajia fotoniikka-alalla toimiviin yrityksiin ja organisaatioihin.

Koulutus järjestetään Kasve Oy:n Top Expert -konseptilla, jota on toteutettu jo kahdeksan kertaa: yli 80% koulutuksen suorittaneista on tällä hetkellä työllistyneenä (suurin osa entisessä harjoittelupaikassaan)!

Koulutussisältö – uusi osaaminen työllistymisen ajurina

Koulutus sisältää työssäoppimisjakson (80 pv) kumppaniyrityksessä, henkilökohtaista sparrausta (8 x 1h), sekä tarvelähtöistä, toimialan erityisosaamiseen liittyvää koulutusta (8 pv) seuraaviin kokonaisuuksiin liittyen:

 1. Fotoniikan ala: johdatus fotoniikan alan perusteisiin, erityispiirteisiin ja yrityksiin sekä toimialaan liittyviin kysymyksiin.
 2. Kansainvälinen liiketoimintaosaaminen: markkinoiden tunnistaminen, markkinoille pääsy, kansainvälinen kauppa, jakelijaverkostojen tunnistaminen ja valinta, ansaintalogiikka ja hinnan määräytyminen, sopimusasiat.
 3. Laadunhallintaosaaminen osana liiketoiminnan kehittämistä: laadunhallinta ja regulaatiot, laatujärjestelmät, riskienhallinta, liiketoimintastrategia, kilpailuedun tunnistaminen, liiketoiminnan kehittäminen ja innovaatiotoiminta
 4. Tuotekehitysosaaminen ja projektiosaaminen: yrityslähtöisten kehittämiskokonaisuuksien suunnittelu ja toteutus (mm. tuotekehitysprojekti, kaupallistamisprojekti, sisäinen kehittämisprojekti), resursointi, rahoitusmahdollisuudet

Koulutuksen aikataulu

Koulutuksen aloitus xx.xx.2021, kesto 80 työpäivää sisältäen koulutuspäivät (56h) ja työssäoppimisen yrityksessä. Koulutus päättyy xx.xx.2021.

Koulutuksen ja työssäoppimisjakson toteutusmuoto

Hakuehdot  – oletko Sinä tuleva Photonics Top Expert?

Hakijan tulee olla työtön tai työttömyysuhanalainen. Ota tarvittaessa yhteyttä TE-palveluihin ja selvitä täyttyvätkö hakuehdot kohdallasi. Koulutukseen valittavilta henkilöiltä edellytetään korkeakoulututkintoa (ammattikorkeakoulu tai yliopisto) tai riittävästi muuta työkokemusta esimerkiksi seuraavilta aloilta:

 • Fotoniikan ja optiikan ala
 • Teknologia ja teollisuus
 • Tekniset alat
 • Kaupallinen ala
 • Terveys- ja hyvinvointiala
 • Ohjelmistoala
 • Bio- ja ympäristöala
 • Myös muut soveltavat alat mahdollisia

Työnantajakumppanit ja tehtäväkuvaukset

Huom! Työssäoppimispaikkoja ja tehtäväkuvauksia päivitetään jatkuvasti.

Uskomme, että hyville tyypeille löytyy aina töitä! Laita rohkeasti hakemus tulemaan, mikäli työnantajakumppanien listalta ei vielä löydy sinulle sopivaa ja mielenkiintoista tehtävää. Voit vaihtoehtoisesti myös itse hankkia työnantajakumppanin. Tällöin voimme auttaa sinua löytämään unelmiesi työpaikan!

Haku on avoinna (xx.xx-xx.xx.2021)

Koulutukseen haku on kaksiosainen (HUOM! molemmat hakemukset vaaditaan):

 1. Sähköinen hakulomake:
  Hakuohjeet Te-palveluiden nettisivuilla: (linkki päivitetään tähän)
 2. Vapaamuotoinen hakemus ja CV, jotka lähetetään sivun alaosassa olevalla sähköisellä lomakkeella. Liitä sähköiseen lomakkeeseen CV ja avoin hakemuksesi. Merkitse hakemustiedostojen otsikoksi “Photonics Top Expert” ja nimesi. Kuvaa vapaamuotoisessa hakemuksessa lähtötilannettasi, sekä valmiuksiasi ja kehittymistarpeitasi: Miksi juuri Sinä olet tuleva Photonics Top Expert?

 

Hakuvaiheen aikataulu:

Hakuaika alkaa: xx.xx.2021
Hakuaika päättyy: xx.xx.2021
Kutsu esihaastatteluun valituille: vko xx
Esihaastattelupäivät: vko xx
Kutsu työhaastatteluun valituille: vko xx
Työhaastattelut: vko xx
Valinta koulutukseen: xx.x.2021
Koulutus: xx.xx-xx.xx.2021

 

Haluatko mukaan työnantajakumppaniksi? Lue lisää täältä!

TE-Live rekrytointitapahtuma!

Osallistu Te-Live.fi -lähetykseen ja kysy koulutuksesta tarkemmin osoitteessa www.MessiLive.fi, MessiLive.fi Youtube-kanavalta tai MessiLive.fi Facebook-sivuilta. Näissä kanavissa voit esittää kysymyksiä koko lähetyksen ajan chatin kautta. Mukana työssäoppimispaikkojen edustajia sekä kouluttajan edustaja kertomassa lisätietoja ja vastaamassa kysymyksiin. Te-Live järjestetään xx.x. klo xx.xx-xx.xx.

Lähetä hakemuksesi Kasvelle:

Photonics kevät 2021

 • Sallitut tiedostomuodot: pdf.
ely logo

Ota yhteyttä

Kirsi Marin

Training Services Manager

Kaipaatko osaavaa kumppania tueksesi?

Autamme terveysalan yrityksiä menestymään kansainvälisillä markkinoilla. Hyödynnä osaamisemme ja kattavat verkostomme!