Huippuosaajilla kasvua ja kansainvälisyyttä terveysteknologia-alalle

helmikuu 19, 2021

Kasve Oy on tehnyt muutaman vuoden ajan tiivistä yhteistyötä TE-palvelujen ja ELY-keskuksen kanssa terveysteknologia-alalla olevien osaamistarpeiden täyttämiseksi ja toimialan kasvun turvaamiseksi. Hyvinvointialan Huippuosaajaksi -rekrytointiin tähtäävästä koulutuspilotista konseptoitu HealthTech Top Expert RekryKoulutus on käynnissä parasta aikaa Kuopiossa ja Joensuussa, sekä KEKO -toteutusmuodossa kansainvälisille huippuosaajille kohdennettuna Oulussa. Koulutus on käynnistymässä keväällä 2021 kahdeksannen kerran, koulutuspaikkakuntana jälleen Kuopio.

Kilpailuetua laadunhallinta- ja kansainvälistymisosaamisella

Laadunhallintaan ja regulaatioihin liittyvä osaamisvaje on nähtävissä jopa yritysten kasvun pullonkaulana”, kuvailee toimialalla olevaa haastetta Kasve Oy:n toimitusjohtaja Mikko Juuti. Yritykset ovat tunnistaneet myös kansainvälistymisen yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi ja menestymisen edellytykseksi. Erityisesti Oulun KEKO -pilotointi kohdennettuna kansainvälisille osaajille on vastannut juuri tähän tarpeeseen. ”Kaikissa käynnissä olevissa toteutuksissa on nyt kansainvälisen taustan omaavia työssäoppijoita mukana ja tämä kehitys on ollut oikein mieluista huomata”, täydentää Business Development Manager Anna Karjalainen.

RekryKoulutuksen mahdollistama urakehitys houkuttelee kansallisesti

Koulutuksemme on herättänyt laajaa kansallista kiinnostusta ja olemme onnistuneet houkuttelemaan osaajia muuttamaan työn perässä esimerkiksi tänne Kuopioon. Tästä kiitokset myös huikeille työnantajakumppaneillemme mielenkiintoisista uramahdollisuuksista! Koulutuspaikan saaneet ovat osoittautuneet todellisiksi huippuosaajiksi”, kuvailee Training Services Manager Kirsi Marin. ”Tehtävämme on yhdistää työtä etsivä henkilö ja persoona, olemassa oleva osaaminen sekä rekrytointiaikeinen yritys. Koulutuksen avulla täydennämme osaamispalettia tulevaa rekrytointia tukien. Tulokset ovat huikeita henkilökohtaisia sekä liiketoiminnallisia menestymistarinoita”, summaavat Anna ja Kirsi.

Huippuosaajia maailmalle

Konsepti on kiistatta menestys sekä yritysten että työssäoppijoiden näkökulmasta! Koulutuksiin on osallistunut yhteensä 53 työssäoppijaa. 87 % on tällä hetkellä työllistyneenä ja valtaosa juurikin entiseen työssäoppimispaikkaansa. Huippista kerta kaikkiaan!

Kiinnostuitko työnantajakumppanuudesta? Olisiko teidän työyhteisössä paikka auki huippuosaajalle? Yritysryhmän kokoaminen on kuumimmillaan Kuopiossa toukokuussa starttaavaan toteutukseen, ota rohkeasti yhteyttä ja kerromme lisätietoa RekryKoulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista.

 

Yhteistyössä:

ely logote-palvelut logo

 

 

 

 

Kirsi Marin

Training Services Manager