Kasven Ilkka Juuso matkaa Suomen edustajana ISO:n vuosikokoukseen Washingtoniin

joulukuu 5, 2022

Kansainvälisen standardointiorganisaatio ISO:n vuosikokous koskien lääkinnällisten laitteiden sääntelyä järjestetään 12.-16.12. Washington D.C.:ssä Yhdysvalloissa. Suomea kokouksessa edustaa Ilkka Juuso, TkT, joka on toiminut syksystä alkaen Kasven regulaatioasioiden pääinsinöörinä ja vanhempana asiantuntijana jo vuodesta 2021 lähtien. Alan standardoinnissa Ilkka on ollut tiiviisti mukana jo vuodesta 2019 lähtien useiden komiteoiden kautta.

Joulukuun kokousviikko kokoaa yhteen standardoinnin asiantuntijoita ympäri maailman. Viikon aikana järjestetään myös Euroopan tason CEN/CENELEC-kokoukset, joissa Ilkka niin ikään edustaa Suomea. Kokousten asialistalla on muun muassa lääkinnällisten laitteiden laadunvarmistukseen, lääkinnällisten ohjelmistojen kehitykseen, merkintöihin ja markkinoille saattamisen jälkeiseen valvontaan liittyviä asiakokonaisuuksia.

”Kansainväliset standardit ovat avain vaatimusten täyttämiseen yhtä aikaa useilla mantereilla keskenään yhteensopivilla ja ketterillä tavoilla”, Ilkka toteaa. ”On upeaa päästä edustamaan Suomea, suomalaisia valmistajia ja toivottavasti myös fiksumpaa laadunhallintaa maailmalla”, hän jatkaa.

Ilkka Juuso

Ilkka on toiminut jo usean vuoden ajan lääkinnällisiin laitteisiin, terveydenhuollon IT-järjestelmiin ja ohjelmistoihin liittyvien standardien ja standardointityön parissa.

”Kansainvälinen standardointityö etenee nimensä mukaisesti erilaisten kansainvälisten komiteoiden työn kautta. Komiteoihin osallistuu asiantuntijoita ympäri maapallon ja vaikka kokoukset ajoittuvat aina jonkun osallistujan aamuun ja toisen iltaan ovat nämä foorumit loistavia tilaisuuksia ajatusten vaihtoon ilman maantieteellisiä rajoja”, Ilkka hehkuttaa. Kasve on mukana tukemassa Ilkan työtä osana näitä foorumeita, ja myös edistämässä standardien käyttöä suomalaisen teollisuuden, tutkimuksen ja kliinisen työn parissa.

Ilkka kirjoitti keväällä myös käytännönläheisen kirjan lääkinnällisten laitteiden laadunhallinnasta ISO 13485 -standardin pohjalta amerikkalais-englantilaiselle Routledge-kustantamolle. Kirja on saatavilla muun muassa Amazon– ja Adlibris-verkkopalveluiden sekä kirjakauppojen kautta. 370-sivuinen kirja jakautuu useaan teemaan, joiden kautta Ilkka oikoo laadunhallinnan virhekäsityksiä ja tarjoaa kokemuksista uutettuja käytännön vinkkejä. Teos on noussut sijoille 24 ja 100 USA:n ja Saksan Amazonin myydyimpien laadunhallinnan kirjojen joukossa.

Kaipaatko lisää apua laadunhallinnan kehittämiseen? Kasve tarjoaa kattavan paletin palveluita lääkinnällisten laitteiden ja IVD-laitteiden laadunhallinta- ja regulaatioasioihin liittyen. Mikäli siis kaipaatte osaavaa kumppania, ovat Kasven asiantuntijat aina käytettävissänne!