Unohtumaton Slush 2023

joulukuu 4, 2023

Vuoden 2023 edetessä odotukseni Slush-tapahtumaa kohtaan kasvoivat valtavasti kuten aina edellisinä vuosinakin. Ajankohdaltaan marras-joulukuun taite startup-tapahtumalle ei ole säiden puolesta optimaalisin. Siitä loskasta se nimikin tulee, tänä vuonna tosin Snow tai Ice olisi voinut olla kuvaavampi. Etenkin Ice kun muistelee miten siisti tapahtuma oli kyseessä. Slush-tiimi ja vapaaehtoiset tekivät jälleen kerran aivan huikeaa työtätapahtumatuotannossa. Mutta, Slush ei ole vain tapahtuma; se on elävä ekosysteemi yrittäjistä, sijoittajista, osaajista ja samanhenkisistä ihmisistä, jotka kaikki kokoontuvat yhteisen tavoitteen eteen: jakamaan, oppimaan ja kasvamaan.Matkani Slushiin alkoi jo pari päivää ennen, asiakaskäyntien sarjalla, jotka loivat pohjan tälle jännittävälle kokemukselle.

Slush ei ole vain tapahtuma; se on elävä ekosysteemi yrittäjistä, sijoittajista, osaajista ja samanhenkisistä ihmisistä, jotka kaikki kokoontuvat yhteisen tavoitteen eteen: jakamaan, oppimaan ja kasvamaan

Side-eventit käyntiin

Slush 2023 side-eventit alkoivat osaltani tyylikkäästi UK:n suurlähetystön verkostoitumistilaisuudessa. Suurlähetystötapahtuma ei ollut vain paikan loiston vuoksi; se oli tilaisuus luoda uusia kontakteja ja pohjaa tuleville yhteistöille UK ystäviemme kanssa. Oli Brexit tai ei niin UK markkina on suomalaisille startupeille tärkeä markkina ja tarvitsemme sinne kontakteja.

Oli Brexit tai ei niin UK markkina on suomalaisille startupeille tärkeä markkina ja tarvitsemme sinne kontakteja.

Kuopio Goes Slush oli vuorossa seuraavana. Tämä tapahtuma järjestettiin jo viidettä kertaa ja minulla on ollut suuri ilo olla rakentamassa tätä tapahtumaa alusta saakka. Teemana oli tänä vuonna Deep Tech, ja sitä kyllä saimme. Puheenvuorot toivat esiin saavutuksia GenAI:ssa, yliopistojen innovaatiosta, tutkimuksesta ja koulutuksesta. Tapahtumassa puhuivat UEFin vaikuttavuusjohtaja Minna Hendolin, Spinversen Pat Halford ja yrittäjä Samu Lehtonen Marginum:sta. He vangitsivat yleisön huomion näkemyksillään ja osaamisellaan. Mieleeni jäi erityisesti Samun esitys Marginumin uudesta syöpäkirurgian teknologiasta. Tunnelma oli rento ja täynnä innostavia keskusteluja, jotka heijastivat Slushin henkeä.

Päivä päättyi lopulta pikaiseen vierailuun pitsan ja juomien parissa Innovestorin side eventiin parin kolleegan ja ystävän kanssa. Tilaisuus antoi meille mahdollisuuden sulatella päivän kokemuksia ja muistella vanhoja.

Slush 2023: Find it. Found it. Fund it. Or whatever you are here for. Welcome.

Minulle Slush 2023 oli inspiraation ja verkostoitumisen pyörremyrsky. Kohokohta oli kuunnella Nico Rosbergia, maailmanmestaria ja yrittäjää. Aikatauluni oli täynnä peräkkäisiä tapaamisia verkostoitumisalueella, rakentaen uusia konktakteja, jotka varmasti ovat hyödyksi pitkään.

Päivät olivat pitkiä, täynnä kiinnostavia keskusteluja ja illallisia ystävien kanssa, aamusta myöhäiseen iltaan. Verkostoituminen Slushissa on ainutlaatuinen kokemus, joka avaa ovia lukemattomiin mahdollisuuksiin. Tapahtuma tarjoaa poikkeuksellisen ympäristön, jossa yrittäjät, sijoittajat ja innovaattorit eri puolilta maailmaa kohtaavat. Tässä dynaamisessa ilmapiirissä syntyy keskusteluja, jotka voivat johtaa uusiin yhteistyökumppanuuksiin, sijoituksiin tai jopa yritysten perustamiseen. Tärkeää on, että Slush mahdollistaa yhteyksien luomisen niin aloittelevien yrittäjien kuin alan veteraanienkin kanssa. Jokainen kohtaaminen, olipa se sattumanvarainen tai suunniteltu, voi kääntyä arvokkaaksi mahdollisuudeksi, joka voi muuttaa yrityksen suunnan tai jopa koko uran polun. Slushin kaltaisessa tapahtumassa verkostoituminen ei ole vain tapaamisia – se on investointi tulevaisuuteen.

Tässä dynaamisessa ilmapiirissä syntyy keskusteluja, jotka voivat johtaa uusiin yhteistyökumppanuuksiin, sijoituksiin tai jopa yritysten perustamiseen

Legendaarinen Afterparty!

Slushin kruununjalokivi on sen legendaarinen Afterparty. Osallistuin tähän näyttävään tapahtumaan Kasve partnerini Elias Haapakorvan ja uuden kollegani Meeri Säilyn kanssa Labqualitystä. Tunnelma oli katossa, ja oli jännittävää sukeltaa monien vanhojen ja uusien ystävien joukkoon. Niin ja se Käärijä! Mikä olisikaan parempi artisti päättämään startup / sijoittajatapatuman kuin Euroviisutähtemme Käärijä! Cha Cha Chaa x 2 oli sopiva päätös unohtumattomille päiville.

Katse tulevaan

 

Slush 2023 oli enemmän kuin tapahtuma; se oli muutoskokemus, joka resonoi minussa vielä vuosienkin päästä.

Kun pohdin Slush 2023 -kokemustani, olen täynnä monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Tapahtuma ei ollut vain matchmakingiä ja esityksiä; se oli ihmisten välisiä kohtaamisia ja tulevien yhteistyöiden siemeniä. Uuden viikon edessä olen täynnä uusia ideoita ja näkökulmia, joita voin tuoda liiketoimintaani.

Slush 2023 oli enemmän kuin tapahtuma; se oli muutoskokemus, joka resonoi minussa vielä vuosienkin päästä.

Mikko Juuti
0404858826
mikko.juuti@labquality.com