Kasvella kasvamassa yrittäjänä ja ihmisenä

helmikuu 9, 2021

Aloitin Kasvella toimitusjohtajana 1.3.2020 ja sen jälkeen on tapahtunut kaikkea Koronan ja maan välillä. Korona-pandemian myötä maailma ei tule olemaan koskaan enää samanlainen kuin aikaisemmin, ja mikä olisikaan ollut parempi paikka aloittaa uusi matka toimitusjohtajana ja osana Kasven yrittäjätiimiä.

Minulle tämä taisi olla se heitto suoraan sinne kuuluisaan syvään päähän.  Kolmantena työviikkonani siirryimme koko tiiminä työskentelemään etänä, aloitimme rakentamaan vahvaa asiantuntijapalveluiden myyntiä ja rekrytoimme uuden koodarin digitiimiin kehittämään digitaalista regulaatioiden hallinnan SaaS alustaa QAiRAa, avasimme uusia asiantuntija rekrytointeja, uudistimme strategiaamme ja paljon tapahtuu edelleen koko ajan ja uutta on luvassa. Teemme tällä hetkellä Kasven parasta tulosta ja liikevaihtomme on vahvasti kasvamassa. Koko Kasven tiimi on tehnyt mahtavaa työtä tänä haasteellisena aikana.

Olemme Kasvella panostamassa terveysteknologian regulaatioiden hallinnan digitalisoimiseksi ja rakennamme tätä uutta digiliiketoimintaa vahvan asiantuntijapalveluytimemme rinnalle. SaaS alustamme QAiRA on nykyisellään käytössä yli sadalla käyttäjällä ja syyskuussa julkaistaan sen uusi release. Käymme parhaillamme useita neuvotteluja kansainvälisten kumppaneiden kanssa alustan kansainvälisille markkinoille saattamiseksi. QAiRA ratkaisee todellisen ongelman regulaatioiden hallinnassa. Tuhannet standardit, ohjeistot ja säädökset lääkinnällisissä laitteissa on nykypäivänä todella haasteellista huomioida riittävän nopeasti ja ketterästi ilman ketteriä digitaalisia työkaluja.

Uuden asiantuntijapalveluita ja digiliiketoimintaa yhdistävän Kasven voisi sanoa olevan HealthTech/RegTech IT-startup tänä terveysteknologian näkökulmasta hyvin mielenkiintoisena ja potentiaalisena aikana. Markkinassa muutoksia ja uusia mahdollisuuksia tuovat sekä uudet muuttuvat lainsäädännöt EU:n lääkinnällisten laitteiden regulaatiossa että muuttuneen toimintaympäriston uudet etätyöhön painottuvat ja ketterät työtavat. Asiantuntijamme auttavat ISO 13485, ISO 27001, IEC/EN 62304, ISO 14971 jne. järjestelmien rakentamisessa aina neuvonnasta avaimet käteen palveluihin.

Olen tähän postaukseen kirjoittanut omasta mielestäni viidestä tärkeimmästä menestyvän yrityksen periaatteesta.

Lean Startup

Tämän puolesta olen aina puhunut. Insinöörivaikutteisessa Suomessa on paljon hyviä puolia, mutta yksi huonoista on se, että haluamme aina rakentaa vain parasta. Hyvä tavoitehan tuokin loppuviimeeksi on, mutta kaupallistamisessa siitä seuraa kaksi ongelmaa:

  1. Parhaan rakentaminen kysyy aina aikaa ja rahaa
  2. Parhaan rakentaminen – kenenkä mielestä?

Käsitteenä paljon puhuttu ja usein esille tuleva MVP (Minimum Viable Product) määrittelee sen, että tuote tulisi viedä kokeiluun potentiaalisille asiakkaille mahdollisimman nopeasti – tuotetta esitellään heti, kun se ratkaisee yhdenkin ongelman. Tämä fokus varmistaa meille sen, ettemme tuhlaa yhtään viikkoa turhien piirteiden kehittämiseen ja pidämme päätöksentekomme hyvin yksinkertaisena. Asiakkaat ovat meillä keskiössä.

Ketterä toiminta ja suunta

Aikaa ei pidä liiaksi kuluttaa suunnitteluun, vaan painopisteen tulee olla tekemisessä.

Yritys voi joutua liiketoimintamallin etsinnässä muuttamaan suuntaa moneen kertaan – ja tämän takia aikaa ei saa kuluttaa asioiden hakkaamiseen kiveen, vaan tilanteita täytyy lähestyä mahdollisuuksina uusiin tuote- ja toimintavisioihin – “Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts” – Winston Churchill.

Verkottuminen ja ekosysteemit

Verkostojen rooli korostuu muuttuneessa maailmassa. Parhaat tulokset saadaan, kun rakennetaan yhdessä vahvat yhteistyöverkostot olemalla mukana avoimesti alueen, toimialan ja kansainvälisten toimijoiden yhteistyössä sekä virtuaalisesti että fyysisesti.  Liiketoimintaekosysteemeistä puhutaan paljon ja minä uskon vahvasti, että digiajan menestys syntyy niissä. Digitaalinen disruptio ravistelee vanhoja toimintatapoja ja liiketoimintamalleja. Kasve osallistuu hyvin aktiivisesti erilaisiin terveysalan tapahtumiin, niin alueella, kotimaassa kuin kansainvälisesti ja hakee paikkansa asiakaskentässä digitaalisuuden eturintamassa.

Sosiaalinen media

Sosiaalisen median merkitys korostuu viestinnässä ja tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen tilaisuuden antaa itsestänsä omanlaisensa kuvan. SoMen merkitystä on vaikea yliarvioida.

Kasven viestinnässä sosiaalisella medialla on keskeinen rooli ja ajankohtaisia uutisia ja tietoja löydät meidän Facebook, Instagram, LinkedIn Kasve ja Qaira sekä Twitter -kanavista. Muista käydä myös tykkäämässä ja seuraamassa :-).

Pilvipalvelut

Pilvipalvelut uudistavat toimintaympäristöä. Kasven liiketoiminnassa meillä on käytössä useita erilaisia palveluja ohjelmistojemme ja asiakasprojektiemme tueksi. Vahva fokuksemme on terveysteknologian ohjelmistoratkaisuissa ja toimimme Atlassianin Jira/Confluence tuoteperheiden hyödyntäjinä ja QAiRA alustammekin on suunniteltu toimimaan saumattomasti näissä ympäristöissä. Integroimme myös QAiRA:a parasta aikaa Google Cloudiin ja rakennamme useita uusia ominaisuuksia palvellaksemme paremmin asiakkaitamme dokumentaation hallinnan, regulaatioiden ja tuotekehitysympäristöjen rakentamisessa. Näistä voit lukea lisää uutiskirjeestämme sekä QAiRA -uutisista.

Tässä ajatuksiani ja kokemuksia Kasvelta. Haasteelliset ajat tuovat mukanaan aina uusia mahdollisuuksia, ja digitalisaatio vyöryy vahvasti terveysalalle ja siihen me haluamme tarttua ja toimia suunnan näyttäjinä. Kun on takana näin mahtava tiimi, maailman parhaimmat asiakkaat ja yhteistyökumppanit, näen vahvasti että Kasven tarina on vasta alussa ja uutta on vuoden mittaan luvassa paljon.

Ole rohkeasti yhteydessä jos kaipaat apua tai vinkkejä teknologiasi kehittämiseen, tai lääkinnällisten laitteiden regulaatioihin. Autamme lisäksi asiakkaitamme liiketoiminnankehittämiseen ja rahoituksen haussa niin yksityisistä kuin julkisista lähteistä.

Mikko Juuti

CEO (-10/2023); Sales