Biohakkerointi tulee, oletko valmis?
Ajatukseni biohakkeroinnista on ollut positiivisen utelias (välillä positiivinen jopa huvittumiseen asti), mutta sen syvemmin en ollut asiaan etukäteen tutustunut tai aihetta pohtinut. Niinpä lähdinkin avoimin mielin mukaan Helsingin Suvilahdessa järjestettyyn Biohacker Summitiin katsomaan, mitä kaikkea biohakkerointi-sateenvarjon alta löytyisi.
Mitä on biohakkerointi?
Biohakkeroinnillahan tarkoitetaan suorituskyvyn, hyvinvoinnin ja terveyden optimointia hyödyntämällä tiedettä, teknologiaa ja syvällistä ymmärrystä ihmisen fysiologiasta ja ravitsemuksesta.
Itsensä päivittäminen, mittaaminen ja parantaminen tulee olemaan osa jokapäiväistä elämää pian – ehkä jo ylihuomenna – kaiken muun meneillään olevan optimoinnin, digitalisoinnin ja tehostamisen osasena.
Ravinnosta unen kautta urheiluun
Tapahtuman primus motor, mister Biohacker Teemu Arina tiiminsä kanssa oli rakentanut Suvilahteen kattauksen ravinto-, ravintolisä-, vaatetus-, ergonomia- ja itsemittaustuotteita tarjoavia yrityksiä ryyditettynä kansainvälisellä puhujajoukolla.
Mukana tapahtumassa olivat esim. Antarktiksella Euroopan avaruustutkimusjärjestön tutkimusasemalla työskennellyt nuori naislääkäri Beth Healey, jonka tähtäimessä on aikanaan avaruuteen tehtävät tutkimuslennot ja niissä huomioitavat ihmiskehon kohtaamat haasteet, samoin kuin Anthony DeClementi, ravintotieteilijä jonka intohimona ovat mm. lisäravinteet ja niiden oikea käyttö fyysisen potentiaalin optimoimiseksi.
Ajatustyöläisten ajankäytön haasteisiin ja oman suoriutumisen kehittämiseen nappasin montakin ajatusta muhimaan. Ihan en kuitenkaan vielä ole valmis Sarah Turnerin oppien mukaan strukturoimaan sisäistä vettäni tavoitteena kehon superlatautuminen (!?) ja sitä kautta fysiologisten toimintojen tehostuminen.
Kolmikon Arina, Sovijärvi ja Halmetoja filosofia itsensä päivittämisestä ja sisäisen potentiaalin vapauttamisesta (Biohakkerin käsikirja http://biohakkerit.fi/kirja/) lienee lähempänä sitä jokapäiväisen elämän pohdintaa, joka saattaisi johtaa myös minun kohdallani jonkinlaiseen pienin askelin etenevään elämäntapamuutokseen.
Tunnistin jonkinlaisen yhteyden päivän sanomaan savolaisten oman golfpro Janne Eskolan esittelemässä Pelaa omaa parasta peliäsi –filosofiassa, jossa tunnetaan oma peli, sen vahvuudet ja heikkoudet ja pyritään onnistumaan omilla vahvuuksilla myös silloin kun pallo on jo melkein hukassa mutta maaliin pitäisi päästä. Ei ihan biohakkerointia, mutta omien voimavarojen tiedostamista ja käyttöönottoa kuitenkin.
Jätin vielä sirkat maistamatta, sen sijaan tykkäsin Ambronitesta, söin vegaanista curryä ja tuorepuuroa sekä mittautin stressitasoani parillakin eri vempaimella (hyvin oli seesteistä viivaa). Työpöydällä pötköttelee Biohakkerin käsikirja, jota selaillessa otin tavoitteeksi toteuttaa pienin muutoksin päivittäytymistäni versioon 1.1., ehkä joskus myöhemmin jopa 2.0.
Samoin aion testata Ben Greenfieldin esimerkin mukaista päivän tehokasta aloitusta, haastan myös kaikki lukijat mukaan kokeilemaan. Se menee suunnilleen näin:
Nouse sängystä.
Aseta toinen käsi pallean päälle.
Hengitä nopeasti sisään ja ulos, suhistellen, puolen minuutin ajan. Tunne pallean työskentely, n. 50-60 kertaa tuon puolen minuutin aikana.
Laske rauhallisesti jalat suorina molemmat kädet lattiaan.
Rullaa rauhallisesti selkä suoraksi, levitä kädet sivuille.
Päästä ulos voimahuutosi.
Oletko hereillä, valmiina uuteen päivään, olemaan paras mahdollinen sinä ?
Lisää tapahtumasta www.biohackersummit.com/fi16
Bio(golf)laatuhacker,
Nina
Lue lisää blogistamme
Kasven Ilkka Juuso matkaa Suomen edustajana ISO:n vuosikokoukseen Pariisissa
Lääkinnällisten laitteiden keskeisistä kansainvälisistä standardeista vastaava ISO:n tekninen komitea kokoontuu Pariisissa 11.-15. joulukuuta. Suomea kokouksissa edustaa Ilkka Juuso, TkT.
Unohtumaton Slush 2023
"Slush 2023 oli enemmän kuin tapahtuma; se oli muutoskokemus, joka resonoi minussa vielä vuosienkin päästä." Lue Mikon kokemukset juuri päättyneestä Slushista.