Life Science Live Turussa 15.-16.5.2019

toukokuu 20, 2019

Kasve osallistui näytteilleasettajana Turussa järjestettyyn Life Science Live -tapahtumaan, joka yhdisti saman katon alle terveysalan vuosittaisen HealthBio-seminaarin, i-HD terveysdata -seminaarin sekä tiedeseminaarit älykkäiden ratkaisujen sekä yksilöllisen ja kansanterveyden ratkaisujen aiheista. Puhujina oli kohtuullisen tunnettujen yritysten edustajia, mukana esim. IBM, Janssen, Perkin Elmer, kotimaiset Orion, Blueprint Genetics, Nightingale…. Vastuu ei siis jäänyt pelkästään (savolaiselle) kuulijalle.

Ensimmäisen päivän HealthBio-seminaari tarjosi jälleen hyvän näkymän terveysteknologia-, bio- ja terveysalojen tilanteeseen paitsi yritysten myös rahoittajien kulmista. Suomalaisilla alan yrityksillä menee verrattain hyvin, kuulimme paitsi uusia myös jo vakiintuneempia kasvutarinoita ja rahoitusrintamallekin on saatu uusia pelureita.

Toisena päivänä tarjolla oli Business Finlandin järjestämä pitchauskilpailu, johon osallistui kahdeksan eri vaiheessa taipalettaan olevaa yritystä. Pitchin ja tarkentavien kysymysten jälkeen voittajaksi arvovaltainen raati valitsi Åbo Akademi -taustaisen Anison-yrityksen, joka nappasi itselleen liput tämän vuoden Slush-tapahtumaan – ei huono palkinto!

Kasvella oli syytä pieneen iloitteluun, sillä julkistimme tytäryhtiömme Qairan ja sen tuottaman palvelun QAiRAn. Olemme luoneet asiakkaiden tarpeeseen ja laatupäälliköiden elämää helpottamaan palvelun lainsäädännön ja standardien seurantaan. Palvelu on pilotointivaiheessa ja tullaan julkistamaan myöhemmin tänä vuonna. QAiRA herätti mielenkiintoa paitsi kohderyhmän myös rahamiesten keskuudessa, joten kerromme tästä mielellämme lisää.

Turun reissuun mahtui myös iloisia kohtaamisia vanhojen ja uusien tuttujen kanssa paitsi Messukeskuksella, myös Turun jokivarren tuntumassa. Ilmassa oli suorastaan lupaus kesästä ja valoisista ajoista – paitsi Kasvelle myös koko suomalaiselle bio- ja terveysalalle.

Aurinkoisin terveisin,
Ninni

P.s Tutustu tarkemmin QAiRA -palveluun www.qaira.io ja ota yhteyttä joko Kasven tiimiin tai suoraan info@qaira.io, niin kerromme mielellämme lisää!

qairan julkaisu

Nina Vartiainen

Head of QA/RA